Thursday, 28 March 2013

DEwasa kini

Assalamualaikum.. hai kawan-kawan.. hope korang semua sihat..
Bertemu kita lagi dalam celoteh cik cahaya..
Ramai kawan-kawan kata yang blog ni ibarat diari mereka..
Ye, cik cahaya sokong kawanII semua..
sebab salah satu langkah untuk menghilangkan tekanan yang menimpa diri kita adalah dengan meluahkan.
Meluahkan tu pula ada pelbagai gaya.
Ada kawan meluahkan di Facebook
Ada kawan meluahkan dengan bercerita pada yang dipercayai..
Ada orang meluahkan dengan menangis
ada orang meluahkan dengan buat perkara yang tak elok
ada orang meluahkan dengan bertafakur (ingat Allah)
haa.. macam-macam kan..
so dengan cara meluahkan di blog pon kadangkala kita akan rasa lega..
tapi lebih elok kalau kita mohon petunjuk daripadaNYA.. 
itu yang teRBAIK..
cik cahaya ni pun tak terkecuali daripada mereka-mereka yang mempunyai problem kat luar sana..
biasa lah perempuan ni.. 
kalau problem je, mesti berkaitan hATI dan PERASAAN..
betul tak??
Ikut hati MATI..
ikut rasa BINASA..
semoga kita semua tabah jela ye..
cik cahaya pun sekarang sedang cuba untuk tabah mengharungi liku-liku hidup..
hidup tanda dugaan membosankan!
haa.. itulah antara kata-kata yang famous waktu sekolah dulu..
kepada kawanII.. semoga anda semua sentiasa ceria dan sentiada dalam redhaNYA..

1 comment:

  1. nice day:)
    saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
    yang saya kemarin..


    bagi-bagi motivasi yaa.. :)


    http://wisataoutboundmalang.com/

    ReplyDelete